Aanmelding nieuwe leden:

Northa is een vereniging die het handbalplezier en professionele uitoefening van de handbalsport hoog in het vaandel heeft staan. Northa heeft teams in bijna alle leeftijdsklassen, vanaf de F-jeugd tot senioren na gepensioneerde leeftijd. We vinden betrokkenheid bij de vereniging door spelers en de ouders van de jeugdspelers belangrijk, hier willen wij jullie informeren over de gang van zaken bij de Northa alsmede de organisatie van de vereniging.

Wat kunt u verwachten van de Northa?

Per week wordt er door de teams vanaf de E Jeugd 2 x 1 uur getraind onder leiding van gemotiveerde trainers die allemaal veel handbalervaring hebben. Sommige trainers fungeren ook als coach en gaan mee naar de wedstrijden om de teams te begeleiden. Bij de jeugdteams is dit ook vaak een van de ouders. Alle teams nemen deel aan de competitie van het Nederlands Handbal Verbond (NHV). Het seizoen bestaat uit een veldcompetitie en een zaalcompetitie. De thuis wedstrijden buitencompetities worden op sportpark De Boekhorst op ons eigen veld gespeeld en de binnen thuiscompetities worden gespeeld in de zaal in de Schelft.

Wat verwachten wij van u of uw kind?

Van alle spelers verwachten wij de aanwezigheid en sportieve inzet bij de trainingen en wedstrijden. Handbal is een teamsport, dit vraagt om een teamspirit en verantwoordelijkheid. Het kan natuurlijk een keer voorkomen dat een speler niet kan deelnemen aan een training of wedstrijd maar dat dient altijd vooraf te worden gemeld bij trainer (in geval van afwezigheid bij een training) en ook bij de coach en teamcontactpersoon (bij afwezigheid bij een wedstrijd). Er is een appgroep per team waarin de afwezigheid kan worden gemeld (in geval van afwezigheid bij een training en wedstrijd). De leden worden ook allemaal aangemeld bij de (NHV). Je dient je aan en afwezigheid van een wedstrijd ook in de HandbalNL app aan te geven.

Van ouders van jeugdleden verwachten we een bijdrage aan het rijden naar wedstrijden en het wassen van tenues volgens de schema´s. Daarnaast is het zeer wenselijk (en bovendien noodzakelijk) dat spelers maar vooral ook ouders zich inzetten voor de vereniging. In het verenigingsleven ontstaat steeds meer het principe dat mensen ‘de sport consumeren’. “alles is toch geregeld als ik contributie betaal?’ helaas is dat niet het geval. Een vereniging draait op vrijwilligers.

Bij vrijwillige activiteiten kun je denken aan het helpen in de kantine, evenementen, administratieve taken etc. In de bijlage van deze brief staat een overzicht waarin wordt gevraagd voor welke vrijwillige activiteit je je zou willen aanmelden.

Kleding

Je dient zelf goede schoenen aan te schaffen. Handbal is een sport waarbij veel sprong-, sprint- en rotatievormen voorkomen op een relatief harde ondergrond. Goed materiaal voorkomt blessures en verbetert de prestaties van het spel. Een voorbeeld is gebruik van lichte materialen in de schoen waardoor je wendbaarder bent. Over het algemeen moet een handbalschoen een goede demping en voldoende steun bieden. Deze twee criteria zijn erg belangrijk, omdat ze ervoor zorgen dat er geen blessures ontstaan bij de knieën en andere gewrichten. De Northa heeft voor ieder team een teamtas met daarin een wedstrijdtenue beschikbaar (shirt, broekje). Spelers dienen zelf ook een handbal (deze worden gebruikt tijdens de trainingen) en kniebeschermers aan te schaffen. Die kniebeschermers zijn verplicht tijdens elke wedstrijd.

Verenigingsactiviteiten

Northa organiseert elk jaar activiteiten zoals het schoolhandbaltoernooi tijdens de voorjaarsvakantie, de kermisloop en ter afsluiting een toernooi van het seizoen in juni/juli. Daarnaast worden er voor de jeugd tal van activiteiten georganiseerd (kamp reisje, sinterklaasavond etc.) Northa organiseert ook elk jaar een plantjesverkoop in mei. De opbrengsten hiervan zijn onmisbaar voor de vereniging. Kortom Northa  is een levendige vereniging die naast het handballen het sociale aspect van het sporten stimuleert.

Inschrijven;
Ben je enthousiast en wil je lid worden van de Northa? Vul hier het aanmeldingsformulier in. Bij aanmelding van leden jonger dan 16 jaar dienen de ouders / verzorgers de gegevens in te vullen en akkoord te geven. Met ondertekening van het inschrijfformulier geef je aan dat je de privacyverklaring van de Northa hebt gelezen en daarmee akkoord bent.

 

Let op!

Overschrijven:
Iedereen die 12 maanden voorafgaand aan de aanmelding bij Northa actief is geweest bij een andere handbalvereniging moet overgeschreven worden van de oude vereniging naar Northa.

Schrijf je uit bij je oude vereniging. Zorg dat er geen openstaande verplichtingen meer zijn financieel of materieel gezien. Zodat de aanmelding door de nieuwe vereniging in sportlink probleemloos kan verlopen.

 

Als je meer informatie wilt dan kun je een mail sturen naar:
Ledenadministratie@northa.nl