Om de jeugd van Noordwijkerhout en de Zilk lekker in beweging te krijgen organiseert Northa al meer dan 15 jaar de jaarlijkse Northa Schoolhandbalkampioenschappen. Dit is een toernooi waar alle basisscholen van Noordwijkerhout en de Zilk aan meedoen. In de voorjaarsvakantie, op vrijdag 28 februari, vinden dit jaar de schoolhandbalkampioenschappen plaats in de Schelft ( Maandagsewetering 202
2211 WV Noordwijkerhout) . Naast het bevorderen van beweging onder de jeugd, is dit ook een goede manier om de jongeren in aanraking te laten komen met handbal.

Handbal is een flitsende sport voor meiden en voor jongens die van actie houden! Bij handbal kun je eigenlijk alleen winnen als je goed samenspeelt met je hele team. Het is gewoon een leuke, snelle en stoere teamsport voor jongens en voor meiden. Met het hele team verdedig je en val je aan, waardoor iedereen kan scoren! Niet voor niks is het in de ons omringende landen zoals bijvoorbeeld Duitsland, Denemarken en Frankrijk de tweede sport van het land!!!

Op school wordt er al druk geoefend aangezien iedereen de felbegeerde wisseltrofee mee terug naar school wil nemen.

Hieronder het programma boekje van het schoolhandbaltoernooi:

klik op de pijltjes om een pagina om te slaan:

Northa-schoolhandbal-toernooi-2020-2