Northa viert 60-jarig bestaan met opgeknapte velden en bestuurskamer

Tekst en foto’s van Blik op Noordwijkerhout

Traditiegetrouw beleefde handbalvereniging Northa haar afsluitingsfeest van dit seizoen op Vaderdag. Omdat de vereniging dit jaar 60 jaar bestaat, was het een dag met een speciaal tintje. Daarom werden om 14.00 uur de witte en blauwe ballonnen de lucht ingestuurd richting het zuiden…

Ere-lid Leidy Vogels verrichtte samen met de jeugd d.m.v. het aftellen, het loslaten van de ballonnen. Hierna werd een groepsfoto gemaakt en ontving voorzitter Joke Brouwer uit handen van Leidy Vogels een ingelijst shirt van oud lid Matthijs Vink. Dit shirt heeft hij gedragen bij interlands voor het Nederlands team waarvoor hij 66 x uit kwam. Hij was ook 8 jaar prof in Spanje. Matthijs kon niet aanwezig zijn vanwege een welverdiende vakantie, maar hij heeft nog altijd een speciaal gevoel voor Northa en vond dat dit wel in de geheel vernieuwde verenigingskamer op sportpark de Boekhorst thuis hoorde. Het is toch wel bijzonder, dat iemand van Northa het zover heeft bereikt.

Hierna werden onderlinge wedstrijdjes afgewerkt met leeftijden van 4 tot …….. jaar. Enkele oud-leden verhoogden de feestvreugde door hun aanwezigheid. Tijdens een voortreffelijk verzorgde barbecue werden nog een aantal medewerkers van de verbouwing in het zonnetje gezet. Hierbij werden ook een aantal gulle sponsors bedankt voor hun gift in manuren, geld of materiaal kon de bestuurskamer en het veld (lijnen, hekwerk, dug-outs) worden opgeknapt: Van kampen Bouwbedrijf, Schildersbedrijf TH.M. Bader, Sporto, Boon Bouw, Kim Hekwerken, Aikido Musubi, Brouwers Tours, Slagerij van Kampen, Snackbar Willemse.

Joke Brouwer vestigde nog de aandacht op de noodzaak van invulling van bestuursfuncties en dames voor recreantenteam.  Jonah ter Heide hield alles goed in de hand  (hij had zelfs voor het mooie weer gezorgd) en er werd nog een aardig tijdje nagepraat over de zeer geslaagde dag en de leuke dagen van het Northa-kamp in Bergen afgelopen weekend. De vakanties komen er aan en in september start de veldhandbalcompetitie weer. Tegen die tijd zullen de trainingstijden bekend gemaakt worden voor eventuele geïnteresseerden voor de handbalsport.